søndag den 1. maj 2011

Spaghetti bolognese

Til 4 personer

  • 50 gr. smør
  • 50 gr. hakket prosciutto (skinke) - eller bacon
  • 1 stor finthakket gulerod
  • 1 finthakket bladselleri
  • 1 finthakket løg
  • 100 gr. hakket magert kalvekød
  • 100 gr. hakket svinekød
  • 1 glas rødvin
  • 1 oksebouillon-terning
  • 3 spsk. koncentreret tomatpuré
  • Salt og peber
Smørret smeltes i en stor gryde, hvorefter den hakkede prosciutto kommes i sammen med grøntsagerne, der svitses i ca. 10 minutter.

Det hakkede kød tilsættes og der røres godt rundt i gryden i ca. 15 minutter.

Kom vinen i og lad saucen koge i nogle minutter, så alkoholen fordamper.

Opløs en oksebouillon-terning i lidt varmt vand og rør tomatpureen ud heri og kom det i saucen.

Lad det hele simre i halvanden time og tilsæt løbende lidt mere bouillon, hvis saucen bliver for tør.

Smag til med salt og peber.

Kog pastaen i nøjagtig den tid, der er angivet på pakken, og server retten med rigtig friskrevet parmasan.

Fra rom-guide.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar